Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.09.2009

Începînd cu ziua de astăzi, 28 septembrie, producătorii de struguri pot relua exporturile blocate în trecut de agenţia „Moldova-Vin”

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc, a declarat că nu mai există obstacole în calea producătorilor de struguri şi de produse vinicole în vrac care intenţionează să îşi exporte marfa.

Începînd cu ziua de astăzi, 28 septembrie curent, toţi agenţii economici care deţin contracte de vînzare, pot să-ţi exporte producţia fără nici o ingerinţă din partea instituţiilor statale.

Modificările respective s-au produs după ce, în cadrul şedinţei de vineri, 25 septembrie, a noului executiv, Premierul Vlad Filat, a solicitat Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare să elaboreze soluţii pentru deblocarea exportului de struguri şi pentru înlăturarea barierelor existente la exportul producţiei vinicole în vrac.

La moment, pentru exportul strugurilor şi a vinului în vrac, agentul economic urmează numai să-şi certifice marfa din punct de vedere a calităţii şi a inofensivităţii produsului, relatează Serviciul de presă al MAIA.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus