Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.09.2009

Vladimir Filat a avut o întrevedere cu reprezentanti ai sectorului bancar din ţară

Prim-ministrul Vladimir Filat a avut o întrevedere cu Asociaţia băncilor din Republica Moldova. În cadrul şedinţei s-a discutat situaţia pe piaţa  bancară a ţării  şi au fost evidenţiate chestiunile care urmează să fie abordate în cel mai scurt timp pentru redresarea economică a ţării.

În cadrul şedinţei s-a menşionat că Guvernul îşi doreşte stabilizarea situaţiei pe piaţa financiară şi a afirmat că acţiunile Cabinetului de miniştri urmează să fie corelate cu cele ale Băncii Naţionale pentru a atinge obiectivele de stabilizare macroeconomică, inclusiv de menţinere a stabilităţii relative a valutei naţionale.

În cadrul discuţiilor  s-a  menţionat că în perioada 13 - 28 octombrie este preconizată vizita misiunii Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova, în cadrul cărei vor fi purtate discuţii referitor la parteneriatul ulterior.

Prim-ministrul Vladimir Filat a menţionat că în prezent Guvernul  se află în exerciţiu de diagnostic a situaţiei economice şi financiare, în special la capitolul situaţie economico financiară,  rezultatele căruia vor fi făcute public pe 1 octombrie curent. Totodată pe parcursul lunii viitoare urmează să fie elaborat un Program de recuperare economică  a ţării.

Vladimir Filat a mai spus că  Guvernul va susţine independenţa şi autonomia reală a Băncii Naţionale care urmează să-şi utilizeze conform competenţelor legale instrumentariul de care dispune pentru asigurarea stabilităţii valutei naţionale. Vladimir Filat a reiterat disponibilitatea Guvernului spre o deschidere totală faţă de sectorul bancar în procesul de dezvoltare economică a ţării, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus