Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2009

Uniunea Europeană a salutat învestirea noului Guvern al Moldovei

Uniunea Europeană a notat cu satisfacţie contribuţiile politice la procesul democratic de după alegeri şi speră că climatul de cooperare va prevala pe măsura desfăşurării evenimentelor politice.

„Învestirea Guvernului reprezintă un prim pas esenţial, care va permite Moldovei să înceapă abordarea provocărilor critice cu care se confruntă, în special, în contextul crizei mondiale economice şi financiare, şi să continue reformele", se arată în declaraţia preşedinţiei suedeze a Uniunii Europene.

UE şi-a exprimat disponibilitatea să susţină Moldova în procesul acestor eforturi şi şi-a.reafirmat angajamentul să aprofundeze şi să consolideze relaţiile cu Moldova, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic. În special, Uniunea Europeană se află în aşteptarea lansării, cât mai curând posibile, a negocierilor cu privire la noul acord cu Moldova, care va înlocui şi depăşi prevederile actualului Acord de Parteneriat şi Cooperare. În acest context, Uniunea Europeană a salutat decizia de abolire a vizelo pentru cetăţenii români.

În final, Preşedinţia UE  a chemat toţi actorii politici să se angajeze într-un dialog politic constructiv în vederea conchiderii procesului politic post-electoral, în special prin intermediul alegerii noului preşedinte.

cuvinte-cheie: Filat | investire

Comentarii (0)

 

Related news

Sus