Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2009

Bucureştiul şi-a reiterat deschiderea pentru relansarea cooperării bilaterale cu Chişinăul

În spiritul relaţiilor de bună vecinătate şi a atributelor comune de istorie, limbă, cultură şi tradiţii, reiterăm deschiderea pentru relansarea cooperării bilaterale, care să conducă, în cel mai scurt timp, la rezultate concrete, obţinute în interesul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului, se arată într-un comunicat al Executivului românesc.

Guvernul României a salutat învestirea noului Guvern în Republica Moldova, condus de premierul Vlad Filat, şi format în urma constituirii Alianţei pentru Integrare Europeană după votul exprimat în mod democratic de cetăţenii Republicii Moldova la alegerile din 29 iulie 2009.

în comunicatul guvernului român se menţionează că asumarea responsabilă a mandatului guvernamental reprezintă un important pas înainte pentru Republica Moldova în direcţia consolidării statului de drept, democraţiei şi drepturilor omului şi pentru a reuşi gestionarea cât mai bună, în interesul cetăţenilor săi, a provocărilor complexe actuale, în plan economic şi social.

"Cu acest prilej, Guvernul României îşi exprimă deplina disponibilitate pentru identificarea în cel mai scurt timp a proiectelor şi a domeniilor prioritare în plan sectorial pe baza cadrului de dialog şi a programelor de asistenţă şi de cooperare interguvernamentală dintre România şi Republica Moldova.

În acelaşi sens, România va continua să sprijine aprofundarea relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în perspectiva îndeplinirii aspiraţiilor europene ale acestui stat", se mai arată în comunicatul citat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus