Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-24/intrevedere-mihai-ghimpu-serghei-lebedev-12044.html
Data: Sep 24, 2009 (21:52)

Întrevedere Mihai Ghimpu - Serghei Lebedev

Preşedintele interimar al R.Moldova, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit astăzi cu Serghei Lebedev, Secretar General al Comitetului Executiv al CSI, venit la Chişinău pentru a participa la Forul intelectualităţii din ţările-membre CSI.

În debutul întâlnirii, Preşedintele interimar Mihai Ghimpu, în calitate de Preşedinte al Summitului ţărilor CSI, a confirmat faptul că Chişinăul va găzdui Summitul ţărilor CSI în perioada 8-9 octombrie, iar Republica Moldova va asigura o bună organizare şi desfăşurare a reuniunii. Pe 8 octombrie 2009 la Chişinău este planificată reuniunea Consiliului Miniştrilor de Externe din statele CSI, iar la 9 octombrie - reuniunea şefilor de stat.

Cei doi oficiali au discutat detalii de organizare a Summitului ţărilor CSI, respectiv agenda subiectelor incluse pe ordinea de zi în cadrul reuniunii, precum şi lista participanţilor. Preşedintele interimar M. Ghimpu a declarat pentru presă că va mai avea o întâlnire cu Serghei Lebedev, şeful executiv al CSI, în perioada 5-6 octombrie, pentru precizările finale necesare înaintea Summitului, relatează Secţia Relaţii cu Mass-media a Parlamentului R.Moldova.