Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.09.2009

Bosnia şi Herţegovina va adera la centrul comun de vize

La 24 septembrie 2009, la Sarajevo, s-au desfăşurat consultările interministeriale moldo-bosniace în materie consulară, la nivel de şefi de departamente. Subiectele discutate au vizat dificultăţile întâmpinate de către cetăţenii Republicii Moldova pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei, consolidarea cadrului juridic bilateral. Cu titlu special, a fost abordată problema facilitării regimului de vize pentru cetăţenii ambelor state.

Delegaţia Bosniei şi Herţegovinei, menţionînd necesitatea semnării cît mai curînd posibil a Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Bosniei şi Herţegovinei cu privire la abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice şi de serviciu, a accentuat disponibilitatea şi interesul pentru iniţierea procedurii de negociere a unui acord prin care va fi abolit regimului de vize pentru toate categoriile de cetăţeni ale ambelor state.

În acelaşi context tematic, partea bosniacă a informat despre interesul pentru aderarea Bosniei şi Herţegovinei la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor din cadrul Ambasadei Republicii Ungare la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus