Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.09.2009

Belkovski: Moldova se va uni cu România în 10 ani

Analistul rus Stanislav Belkovski este convins că Republica Moldova va intra în Europa doar făcând  parte din România. „Dacă ţinem cont că deja politicienii de la Chişinău vorbesc aceste lucruri deschis, fără să se mai teamă cred că ne putem încadra în 10 ani", a declarat Belkovski pentru TVR.

În urmă cu 5 ani Stanislav Belkovski propunea propriul plan de reglementare transnistreană. El susţinea că Moldova ar trebui să se unească cu România, iar Transnistria să devină independentă.

Anii au trecut iar analistul spune că planul său este încă valabil. „Cred că acum sunt cu mult mai aproape de realizarea planului meu decât acum 5 ani. Dacă atunci părea ceva neralizabil, ascultând acum ce spune şi ce spunea acum 5 ani preşedintele Traian Băsescu, vrfrm vă acelaşi lucru îl spune şi noua elită de la Chişinău. Este o dovadă clară că planul meu, încet dar sigur începe să se realizeze"

Planul Belkovski nu a fost luat în serios, mai mult, s-a spus ăc este un balon de încercare lansat de Kremlin pentru a se vedea reacţiile la Bucureşti şi la Chişinău. „Nu este adevărat, planul meu nu a fost creat la Kremlin. Mi-aş fi dorit să îl folosească", a spus el.

Potrivit lui Belkovski, Rusia a pierdut influenţa de odinioară în Republica Moldova. „Moscova nu are o strategie politicî în Republica Moldova. „Dacă Moscova ar fi avut măcar o strategie pentru recunoaşterea independenţei Transnistriei sau înglobarea Transnistriei în Federaţia Rusă, atunci, fără îndoială Rusia ar fi susţinut forţele unioniste. Soarta Moldovei şi a Transnistriei se află acum în mâinile României. Dacă România va duce o politică de atragere a Republicii Moldova pe orbita sa şi asta vedem şi din declaraţiile lui Mihai Ghimpu, vom veda că în curând regiunea va aluneca spre România", a declarat analistul rus Stanislav Belkovski.

cuvinte-cheie: Belkovski

Comentarii (1)

 

Related news

Sus