Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-22/trenul-cu-produse-petroliere-care-a-deraiat-apartinea-companiei-unifertrans-controlata-de-un-fost-mi-12005.html
Data: Sep 22, 2009 (10:56)

Trenul cu produse petroliere care a deraiat apartinea companiei Unifertrans, controlata de un fost ministru de la Chisinau

Trenul cu produse petroliere care a deraiat intre localitatile Boju si Valea Florilor, din judetul Cluj, apartine companiei Unifertrans, parte a grupului Unicom. Unifertrans a avut o cifra de afaceri de 32 de milioane de euro anul trecut. Compania deruleaza activitati de transport doar in interiorul Romaniei pentru companii precum rafinaria Petrotel-Lukoil Romania sau Lafarge, clienti anul trecut.

Unifertrans face parte din grupul Unicom, alaturi de alte companii precum Unicom Tranzit, casa de expeditii de transport feroviar de marfa, Unicom active, posesor si administrator de vagoane si locomotive, si Unicom Cargo Service, companie de incarcari-descarcari si transbordari de marfuri in statiile de frontiera.

Unicom Holding a fost infiintat in anul 1993 de Constantin Iavorski, om de afaceri si fost ministru al energiei in guvernul de la Chisinau. (Ziarul Financiar)