Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-22/filat-voronin-este-cel-mai-mare-criminal-12004.html
Data: Sep 22, 2009 (10:46)

Filat: "Voronin este cel mai mare criminal"

Vlad Filat, premierul desemnat al Republicii Moldova, susţine că fostul preşedinte al statului, liderul comunist Vladimir Voronin, ar putea fi judecat în cazul în care vor fi demonstrate anumite ilegalităţi pe care le-a comis.

Premierul a făcut această declaraţie în contextul  în care Voronin declara recent că odată cu schimbarea guvernării a sporit nivelul criminalităţii. "Cel mai mare criminal este Voronin. Vă asigur, toţi criminalii vor sta la puşcărie", a declarat el.

Premierul desemnat a declarat că săptămâna viitoare va fi creată o comisie parlamentară, cu participarea experţilor interni şi internaţionali în vederea investigării protestelor anticomuniste din 6-7 aprilie.

Mai mult, Filat este convins că parlamentul va reuşi să aleagă un nou şef de stat, până la 17 noiembrie, atunci când este termenul limită, menţionând că deputaţii comunişti sunt cei mai cointeresaţi pentru a evita noi alegeri anticipate.

Potrivit Agerpres, noul guvern al Republicii Moldova ar urma să fie învestit la şedinţa parlamentului de vineri, 25 septembrie. Dacă va primi votul majorităţii parlamentare, Filat urmează să conducă primul guvern de coaliţie după anul 2001, în condiţiile în care criza economică afectează tot mai mult Republica Moldova. (Adevarul)