Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.09.2009

Barroso aşteaptă o aprofundare semnificativă a relaţiilor între Moldova şi UE

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, a trimis luni, 21 septembrie, un mesaj de felicitare premierului desemnat, Vlad Filat cu ocazia investirii sale în noua funcţie de prim-ministru al ţării.

Vedeţi mai jos mesajul integral.

“Excelenţă,

În numele Comisiei Europene, doresc să vă felicit cu desemnarea Dumneavoastră în calitate de Prim-Ministru al Republicii Moldova.

Acesta este un moment critic pentru ţara Dumneavoastră. În urma mandatului care v-a fost oferit de Parlamentul Republicii Moldova, sunt încurajat de faptul că atribuiţi prioritate atât de înaltă agendei noastre comune în cadrul Planului de Acţiuni a Politicii Europene de Vecinătate. Vă îndemn să purcedeţi, cu energie şi determinare, la realizarea reformelor necesare, politice şi economice.

Dumneavoastră şi Guvernul Dumneavoastră pot conta şi în continuare pe susţinerea Comisiei Europene în soluţionarea viitoarelor provocări dificile, spre beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova.

Aştept cu nerăbdare aprofundarea semnificativă a relaţiilor între ţara Dumneavoastră şi Uniunea Europeană. Experienţa ministerială şi parlamentară a Dumneavoastră este un avantaj preţios în acest sens.

Permiteţi-mi să Vă doresc personal succes în eforturi spre o societate democratică, stabilă şi prosperă în Republica Moldova.

Cu cele mai sincere urări,

José Manuel Durão Barroso”.

cuvinte-cheie: Filat

Comentarii (0)

 

Related news

Sus