Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.09.2009

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu se va întâlni cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse Serghei Narîşkin

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu se va întâlni cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse Serghei Narîşkin

 Preşedintele interimar Mihai Ghimpu urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse Serghei Narîşkin. Despre acest lucru s-a convenit ieri în cadrul unei întâlniri a preşedintelui interimar Mihai Ghimpu cu Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

 Şeful administraţiei prezidenţiale ruse Serghei Narîşkin soseşte la Chişinău în calitate de conducător al delegaţiei oficiale din Federaţia Rusă, care va participa în perioada 24-25 septembrie la Forul intelectualităţii de creaţie şi cercetătorilor din CSI, ediţia a IV-a, găzduit anul acesta de Chişinău. La respectivul For se aşteaptă participarea mai multor delegaţii oficiale din ţările membre CSI, delegaţii formate din preşedinţii academiilor de ştiinţe, cercetători ştiinţifici, oameni de cultură şi artă.

 Întâlnirea Preşedintelui Mihai Ghimpu cu Serghei Narîşkin, şeful administraţiei prezidenţiale ruse, este programată pentru 24 septembrie. În aceeaşi zi este planificată întrevederea cu conducătorii delegaţiilor oficiale din ţările CSI participante la For, precum şi participarea la şedinţa de deschidere a Forului intelectualităţii de creaţie şi cercetătorilor, lucrările căruia se vor ţine la Palatul Republicii.

 Preşedintele interimar M. Ghimpu a declarat că participarea conducerii la acest For denotă respectul deosebit pe care îl poartă, în primul rând, cetăţenii faţă de oamenii de ştiinţă şi artă, ale căror rezultate, în cele mai diverse domenii, sunt remarcabile, iar munca lor merită apreciere deplină, relatează Secţia Relaţii cu mass-media a Parlamentului.

cuvinte-cheie: Mihai Ghimpu | Serghei Narîşkin

Comentarii (0)

 

Sus