Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.09.2009

Elena Basescu in PE: Cetatenii Republicii Moldova trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi privind libera circulatie in UE, cat mai curand

Elena Basescu in PE: Cetatenii Republicii Moldova trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi privind  libera circulatie in UE, cat mai curand

Elena Basescu a cerut, miercuri, in discursul sau din Parlamentul European, ca cetatenii Republicii Moldova sa se bucure de aceleasi facilitati privind libera circulatie in spatiul Uniunii Europene ca si cei din tarile din Balcanii Occidentali (fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru, Serbia).

"Sustin decizia Comisiei Europene prin care se concretizeaza angajamentul manifestat de ani de zile privind eliminarea vizelor pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest. Insa, consider ca, cetatenii Republicii Moldova trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi privind libera circulatie in Uniunea Europeana cat mai curand", a declarat ELena Basescu. 

Aceasta a mai subliniat ca eliminarea vizelor este un pas important pe drumul integrarii europene a acestor popoare si dezvolta oportunitatile de afaceri transfrontaliere.

Vorbind despre necesitatea  asigurarii securitatii frontierelor si combaterea infractionalitatii internationale, Elena Basescu a tinut sa le reaminteasca europarlamentarilor ca "Romania nu a recunoscut independenta Kosovo".

 

Sursa: Hotnews.ro

cuvinte-cheie: Basescu | Parlamentul European

Comentarii (0)

 

Related news

Sus