Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.09.2009

Tarifele pentru apă şi transportul public urban s-au dublat

Consiliul municipal Chişinău a decis marţi, 15 septembrie majorarea tarifeor la apa potabilă pentru toţi consumatorii din municipiu. Potrivit deciziei CMC, consumatorii casnici vor achita un tarif de 9,18 lei pentru un metru cub de apă, faţă de 5,04 lei până în prezent, ceea ce reprezintă o majorare cu 80%.

Totodată, agenţii economici vor plăti pentru un metru cub de apă consumată 22,96 lei, în loc de 20,14 lei până în prezent, ceea ce reprezintă o majorare cu 40%.

Directorul SA "Apă Canal" Constantin Becciev a declarat în cadrul şedinţei CMC că tarifele au fost majorate în urma recomandărilor făcute de Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, care susţine că discrepanţa dintre tarifele pentru cele două categorii de consumatori este prea mare.

Hotărârea a fost aprobată cu voturile deputaţilor locali, membri ai Partidului Liberal, ai Partidului Liberal Democrat, ai Alianţei "Moldova Noastră" şi ai celor din Partidul Social Democrat. Hotărârea CMC va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

În cadrul aceleeaşi şedinţe, Consiliul municipal a adoptat şi noi tarife pentru transportul public municipal. Astfel, începand din 1 octombrie, biletul de calatorie cu troleibuzul va costa 2 lei, iar cu autobuzul – 3 lei. 

În preuent o calatorie cu troleibuzul costa 1 leu, iar cu autobuzul – 2 lei.

Totodata, consilierii au redus lista persoanelor care beneficiaza de inlesniri la plata calatoriilor in transportul public.

cuvinte-cheie: tarife | apa | troleibuz

Comentarii (0)

 

Related news

Sus