Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-14/voronin-sa-intilnit-cu-ambasadorul-sua-in-moldova-11885.html
Data: Sep 14, 2009 (21:06)

Voronin, s-a întîlnit cu Ambasadorul SUA în Moldova

Astăzi, a avut loc întrevederea Preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în ţara noastră, Asif J. Chaudhry.

În cursul întîlnirii au fost discutate aspecte vizînd relaţiile de colaborare moldo-americană, precum şi evoluţia evenimentelor politice din Republica Moldova.

Ambasadorul SUA l-a asigurat pe Vladimir Voronin de susţinerea sinceră a ţării noastre din partea Statelor Unite ale Americii, subliniind interesul părţii americane în menţinerea şi dezvoltarea cooperării bilaterale pe toate dimensiunile.

Asif J. Chaudhry i-a mulţumit lui Vladimir Voronin pentru aportul adus la extinderea şi consolidarea relaţiilor moldo-americane, pe parcursul exercitării mandatului de Preşedinte al Republicii Moldova. Diplomatul şi-a exprimat încrederea că Vladimir Voronin, în calitatea sa de deputat în Parlament, precum şi formaţiunea politică pe care o conduce şi care este cel mai mare partid în Parlament, vor continua realizarea obiectivelor iniţiate pe calea dezvoltării Republicii Moldova.

Preşedintele PCRM a exprimat mulţumiri diplomatului american, iar în persoana sa Guvernului SUA, pentru sprijinul constant oferit ţării noastre de către Statele Unite. Vladimir Voronin a împărtăşit încrederea Ambasadorului SUA în ce priveşte continuarea unui dialog strîns cu partea americană, menţinerea relaţiilor de prietenie moldo-americană.

Vladimir Voronin şi-a reconfirmat disponibilitatea de a depune şi pe viitor toate eforturile întru dezvoltarea Republicii Moldova în toate domeniile vieţii şi activităţii. Liderul PCRM a subliniat că fracţiunea Partidului Comuniştilor va sprijini direcţiile de dezvoltare a ţării care au fost lansate în ultimii ani, inclusiv integrarea europeană, menţinerea statutului de neutralitate a Republicii Moldova, identificarea unei soluţii paşnice şi viabile a problemei transnistrene, neadmiterea oricăror forme de extremism, creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, relatează Serviciul de presă al PCRM.