Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.09.2009

Voronin a demisionat: Toate cele bune! La revedere!

Voronin a demisionat: Toate cele bune!  La revedere!

Preşedintele în exerciţiu, liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin şi-a prezentat vineri. 11 septembrie, cererea de demisie la secretariatul Parlamenului. Acest fapt a fost confirmat de serviciul de presă al Preţedinţiei care menţionează că "în temeiul art. 90 din Constituţia Republicii Moldova, Vladimir Voronin a adus la cunoştinţa forului legislativ decizia de a demisiona din funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova".

potrivit legislaţiei, din acest moment interimatul va fi asigurat de către preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu.

Se aşteaptă că Voronin nu îşi va prezenta demisia în faţa Parlamentului, în schimb la radio şi TV va fi difuzat un apel către cetăţeni, în care Voronin îşi va face publică decizia.

Deputaţii vor trebui să examineze cererea lui Voronin.

În mesajul său către cetăţeni Voronin le mărturieseşte acestora că predă “cu inima grea funcţiile conducerii ţării în mîinile noii puteri”. „Voi fi franc: eu nu cred în capacitatea politicienilor care au făcut alianţă doar în baza emoţiilor negării şi denigrării totale a propriei ţări, doar în scopul repartizării funcţiilor, de a propune societăţii un nou program pozitiv”, declară Voronin.

El a menţionat că părăseşte funcţia de preşedinte în perioada unei crize ecnomice globale şi că timp de un an guvernarea „a desfăşurat o luptă inegală cu criza”. „Dar acum, întreaga echipă a adepţilor şi tovarăşilor mei, pe care am format-o pe parcursul tuturor acestor opt ani, trece, împreună cu mine, în opoziţie. Aceasta, bineînţeles, nu este cea mai bună utilizare a capacităţilor şi posibilităţilor noastre, într-un moment atît de complicat pentru Patria noastră. Totuşi, a venit rîndul oponenţilor noştri să dea dovadă de asemenea calităţi, de asemenea capacităţi şi abilităţi”, a mai spus Voronin.

Fostul preşedinte al Moldovei le-a mulţumit celor care l-au sprijinit toţi aceşti 8 ani şi le-a urat „Toate cele bune!  La revedere!”.

cuvinte-cheie: demisie | Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus