Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-11/mihai-ghimpupreshedinte-interimar-al-republicii-moldova-11862.html
Data: Sep 11, 2009 (22:32)

Mihai Ghimpu-preşedinte interimar al Republicii Moldova

Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, a devenit preşedinte interimar al Republicii Moldova, după ce deputaţii de la Chişinău au acceptat cererea de demisie a lui Vladimir Voronin şi au adoptat două hotărâri, una privind vacanţa şi alta privind interimatul funcţiei de preşedinte al ţării.

Ultima hotărâre a fost transmisă Curţii Constituţionale pentru constatarea circumstanţelor ce justifică interimatul acestei funcţii.

Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu a declarat că va desemna primul-ministru imediat după avizul Curţii Constituţionale. 

Trebuie spus că şedinţa de azi a Parlamentului a fost una cu discuţii aprinse. Partidul Comuniştilor din opoziţie nu a fost de acord cu procedura prin care s-a ales preşedintele interimar, propunând amânarea acestei chestiuni pentru următoarea reuniune. De partea sa, majoritatea liberal democrată a accentuat că interimatul funcţiei de şef al statului trebuie asigurat imediat pentru a nu admite un vaccum de putere. (RFI)