Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.09.2009

Greceanîi şi colegii săi comunişti din Guvern au ales să plece în Parlament

Greceanîi şi colegii săi comunişti din Guvern au ales să plece în Parlament

Premierul în exerciţiu Zinaida Greceanîi a declarat, miercuri, la finele şedinţei de Guvern că demisionează din funcţia de premier, deoarece nu o poate cumula cu cea de deputat. Potrivit legislaţiei, funcţionari de stat aleşi în parlament trebuie să renunţe la una din funcţii în termen de 30 de zile de la validarea mandatelor.

Greceanîi a spus că îl va informa pe Vladimir Voronin despre demisia sa şi acesta va trebui să numească un alt membru al Guvernului în exerciţiu în funcţia de premier interimar.

Alături de Greceanîi, au părăsit guvernul prim-vicepremierul, Igor Dodon, vicepremierul Victor Stepaniuc, ministrul ecologicei şi resurselor naturale Violeta Ivanov, ministrul protecţiei sociale, familiei şi copilului Galina Balmoş, directorul camerei de licenţiere Zinaida Chistruga, directorul agenţiei Moldsilva Anatolie Popuşoi, precum şi viceministrul Iurie Mmuntean. Totodată, Viceministrul protecţiei sociale Viorica Dumbrăveanu a demisionat în legătură ci transferul la alt loc de muncă.

Liderul PLDM Vlad Filat a calificat gestul Zinaidei Greceanîi drept lipsă de responsabilitate. “Funcţia de prim-ministru înseamnă o foarte mare responsabilitate, iar persoana care îndeplineşte această funcţie trebuie să-şi ducă la bun sfârşit mandatul şi să realizeze programul de guvernare până la investirea noului cabinet de miniştri”, a spus Filat.

El a menţionat că din punct de vedere juridic, schema pusa la cale de comunişti este posibilă, însă “politic vorbind, este clar ca PCRM vrea să provoace un haos cât mai mare în Republica Moldova”.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus