Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
08.09.2009

În perioada 8-11 septembrie se desfaşoară editia a XV a expozitiei internationale specializate „MoldMEDIZIN&MoldDENT”

Producatori de tehnica medicala si de laborator, produse farmaceutice si instrumentariu stomatologic din 11 tari se vor intruni in cadrul editiei a XV a expozitiei internationale specializate „MoldMEDIZIN&MoldDENT", care se desfasură in perioada 8-11 septembrie 2009 la Chisinau.

In cadrul editiei din anul curent vor participa intreprinderi din Belarus, China, Germania, România, Federatia Rusa, SUA, Israel, Turcia, Ucraina, Ungaria si Republica Moldova. La expozitie vor participa institutii medico-sanitare din republica si specialisti ai Ministerului Sanatatii in diverse domenii. In cadrul editiei curente a expozitiei va fi organizata o masa rotunda cu genericul „Probleme actuale ale managementului financiar in sistemul de sanatate" si un vast curs instructiv pentru medicii de familie, internisti, cardiologi, reumatologi „Managementul maladiilor in baza Protocoalelor clinice", in cadrul caruia vor fi prezentate protocoalele clinice elaborate in diverse domenii.

Programul expozitiei „MoldMEDIZIN&MoldDENT" include un sir de conferinte stiintifico-practice: „Probleme actuale si de perspectiva ale activitatii farmaceutice", „Actualitati in neurostiinte", „Actualitati in supravegherea epidemiologica a bolilor transmisibile si nontransmisibile", „Abordari terapeutice moderne in infarctul miocardic acut", „Probleme actuale ale medicinii de laborator. Implementarea standardelor internationale privind cerintele speciale fata de calitate si competenta in laboratoarele medicale", „Actualitati in cardiologia si reumatologia pediatrica", „Noi posibilitati criogenice de tratament a tumorilor maligne", „Elaborarea si implementarea noilor preparate farmaceutice in baza utilizarii materiei prime locale" si conferinta stiintifico-practica a tinerilor cercetatori „Medicina noului mileniu: actualitati si probleme". Participantii la expozitie vor putea lua parte la lucrarile seminarului „Folosirea tesutului de granulatie in implantologie".

Totodata, in cadrul forului vor prezenta standuri informationale Agentia Medicamentului, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie "Nicolae Testemitanu", Spitalul Clinic Republican, Institutul de Cardiologie, Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc", Institutul Oncologic, Centrul Republican de Diagnosticare Medicala, Institutul de Cercetari Stiintifice in domeniul Ocrotirii Sanatatii Mamei si Copilului, Centrul National de Transfuzie a Singelui.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus