Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-09-03/moldova-lasata-de-rusia-pe-m-ina-democratzilor-in-schimbul-independentzei-transnistriei-11749.html
Data: Sep 3, 2009 (23:53)

Moldova lăsată de Rusia pe mâina democraţilor în schimbul independenţei Transnistriei?

În Moldova are loc un proces firesc de schimbare a puterii, în urma căruia la guvernare vor veni democraţii, care vor duce Moldova în România, iar Transnistria va deveni independentă, a punctat într-un interviu pentru postul de radio rus RSN politicianul, membru consiliului partidului „Spravedlivaia Rosssia” („Rusia echitabilă”) Alexei Mitrofanov.

„În sfârşit, comuniştii, incet şi trist, pleacă de la putere. Ei nu au adus nimic bun ţării sale, cu excepţia faptului că au preluat businessul în mâinile lor. În primii patru ani, ei s-au certat cu Rusia, alergau în Occident, iar după ce acolo i-au atenţionat în privinţa elegerilor libere, lor nu le-a plăcut şi au venit în Rusia, să ceară bani”, a  declarat Mitrofanov. Politicianul rus a menţionat că pe parcursul aflării la putere a PCRM, a fost pusă la punct „afacerea familiei”. „Feciorul lui Voronin, Oleg, a preluat tot ce se putea prelua şi din Chişinău, şi din afara Chişinăului, tot businessul. Şi gata, nimic personal”, susţine Mitrofanov.

El amenţionat că oriunde nu s-ar afla la putere, comuniştii au o particularitate: ei pledează numai pentru businessul în mâinile sale, nu împart cu nimeni nici banii, nici putarea. „Şi acest principiu al comuniştilor este valabil de la China până în Moldova, tot ceea ce acaparează – nu mai întorc. Iar apoi vin la putere în rezultatul alegerilor, ca Voronin, şi pe urmă nu îi poţi scoate”, a spus politicianul rus.

Mitrofanov a spus că în schimbul comunişilor la putere în Moldova vor veni democraţii, care vor în România. „Ei vor în România. Ce le impunem noi, ce vrem să demonstrăm? Din 2007 când România a devenit membră a UE, există posibilitatea timp de o jumătate de an să obţii paşaport românesc, pentru fiecare locuitor al Moldovei, inclusiv pentru ruşi. Eu am inceput să-i stimez pe români pentru asta”, a  opiniat Mitrofanov, menţionând că ruşii din afara graniţelor Rusiei obţin cu mult mai greu paşapoarte ruseşti.

„Iar românii sunt bravo, ei au creat şi o agenţie specială. Drept rezultat, Moldova va adera la România, iar Transnitria va fi independentă. Vor înceta să se chinuie unii pe alţii. Tineretul român va putea în sfârşit să circule liber cu paşaport românesc în Europa, unde vor”, a spus politicianul.

Întrebat dacă consideră că situaţia din Moldova evoluează într-o direcţie bună, Mitrofanov a răspuns: „Consider că situaţia este excelentă”. ”De ce să mai menţinem URSS? Viaţa merge înainte, vine o nouă combinaţie, noi uniunii, noi alianţe, iar noi tot de văicărăm: haideţi să menţinem într-o formă oarecare... Ajunge cu această prostie. Moldova se va dezintegra şi nu este nimic rău în asta”, a mai spus Alexei Mitrofanov.