Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.09.2009

În 2010 la Centrul comun de vize vor mai adera patru state

În primele luni ale anului 2010 Finlanda, Belgia, Elveţia şi Grecia vor adera la Centrul comun de vize de la Chişinău. Acest fapt a fost menţionat la 3 septembrie 2009, în cadrul desfăşurării la Chişinău a  consultărilor moldo-ungare în materie consulară, la nivel de şefi de departamente. Delegaţia moldovenească a fost condusă de Constantin Burghiu, Director al Departamentului Afaceri Consulare al MAEIE.
   
Aderarea Finlandei, Belgiei, Elveţiei şi Greciei la Centrul comun de vize de la Chişinău va permite cetăţenilor moldoveni să-şi perfecteze vizele pentru statele respective la Chişinău. Totodată, în cadrul consultărilor a fost menţionat că în prezent se negociază aderarea Croaţiei şi Slovaciei la Centrul comun de vize.

Centrul Comun de vize esta amplasat în incinta Ambasadei Ungariei la Chişinău. Republica Ungară în conformitate cu normele generale Schengen încheie acorduri de reprezentare cu alte state membre. Elementul de bază ai acestor acorduri este că cererea de viză Schengen de tip A, B şi C cu o şedere de pînă la 90 de zile pentru ţările contractante poate fi depusă în reprezentanţa Ungairie la Chişinău.

În prezent, la Centrul Comun de Vize cetăţenii moldoveni pot depune actele pentru vize Schengen pe termen scurt (A, B, C), pentru a călători în Austria, Danemarca, Estonia, Letonia, Slovenia, Suedia sau Ungaria.

cuvinte-cheie: vize | Schengen | centrul comun

Comentarii (0)

 

Related news

Sus