Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.09.2009

Vitalie Nagacevschi: Voronin nu mai este preşedinte în exerciţiu din 22 mai

"Actualmente, Voronin încearcă să găsească o soluţie care l-ar ajuta să se menţină la putere. Însă, după mine, o asemenea soluţie la moment nu există. Actualul preşedinte în exerciţiu, care se pretinde a fi preşedinte în exerciţiu, domnul Voronin, de fapt, nu mai este în exerciţiu. Deoarece încă pe 22 mai curent el a intrat în situaţia de incompatibilitate", a opinai deputatul PLDM Vitalie Nagacevschi pentru "Timpul".

Conform Legii cu privire la statutul deputatului, în cazul în care un deputat este într-o stare de incompatibilitate şi nu îşi prezintă cererea de suspendare sau demisie din funcţia incompatibilă cu mandatul de deputat, în asemenea caz acea funcţie se suspendă de drept, explică deputatul jurist.

Altfel spus, din 22 mai el nu mai putea fi considerat preşedinte al Republicii Moldova şi îndeplinea interimatul de preşedinte al republicii, având în vedere că el era preşedinte al parlamentului.

Actualmente, spune Nagacevschi, odată ce este ales noul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Mihai Ghimpu urmează să preia interimatul de preşedinte al Republicii Moldova până la alegerea noului preşedinte. De altfel, acest lucru a fost recunoscut şi de către deputatul comunist Vladimir Ţurcan într-o emisiune televizată. Nu cred că mai este nevoie de a-l convinge pe domnul Voronin că trebuie să părăsească postul de preşedinte interimar. Este nevoie de a adopta hotărârile şi decretele de rigoare şi de a le pune în aplicare. În cazul în care Vladimir Voronin se va opune, el va risca să fie supus urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat. Este o crimă foarte gravă.

cuvinte-cheie: Nagacevschi

Comentarii (0)

 

Sus