Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-08-30/regimul-vizelor-pentru-cetatzenii-rom-ni-va-fi-anulat-p-na-la-sf-rshitul-anului-curent-11677.html
Data: Aug 30, 2009 (22:31)

Regimul vizelor pentru cetăţenii români va fi anulat până la sfârşitul anului curent

Regimul vizelor pentru cetăţenii români va fi anulat până la sfârşitul anului curent, deoarece toate cele patru partide liberal-democrate de la Chişinău, ce au format majoritatea parlamentară au avut acest punct pe agenda preelectorală, a declarat, sâmbătă la TVR,  preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, social-democratul Titus Corlăţean.

“Mai mult, impunerea vizelor pentru ceteţenii români încalcă şi o lege a parlamentului moldovean. Deci sunt convins că această chestiune se va rezolva rapid şi va facilita schimburile dintre cele două ţări”, a mai adăugat Titus Corlăţean.

Senatorul a menţionat că în în prezent asistăm la un moment de schimbare extrem de important în Republica Moldova, iar România va trebui să fie extrem de activă, să fie în prima linie în cadrul familiei europene pentru a promova proiecte în diverse domenii.

"Avem câteva chestiuni bilaterale care sunt uşor de clarificat. Sunt convins că prima  măsură pe care un viitor guvern democratic o va lua la Chişinău va fi să elimine vizele pentru cetăţenii români. Sunt de asemenea, convins că putem finaliza negocierile pe un tratat de parteneriat proeuropean dintre cele două state şi pe acel acord de gestionare a frontierei, nu în termenii post-sovietici de război rece pe care le dorea tovarăşul Voronin. Sunt lucruri pe care le putem face şi vă asigur că România este pregătită să le facă. Aşteptăm, însă evoluţiile de la Chişinău în săptămâna sau săptămânile ce urmează", a mai declarat preşedintele Comisiei de politică externă din Senatul României, social-democratul Titus Corlăţean.