Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-08-29/filat-guvernul-negociaza-contractarea-unui-credit-de-200-mil-dolari-sua-de-la-bancile-comerciale-din-11668.html
Data: Aug 29, 2009 (00:23)

Filat: Guvernul negociază contractarea unui credit de 200 mil. dolari SUA de la băncile comerciale din Moldova

Guvernul Greceanîi negociază în prezent acordarea unui credit în valoare de 200 mil. dolari SUA de la băncile comerciale din Moldova pentru a acoperi deficitul bugetar, a declarat vineri în cadrul emisiunii în „PROfunzime” liderul PLDM Vlad Filat. El a precizat că din aceşti bani urmează a fi achitate pensiile şi salariile.

Potrivit lui Filat, astfel, sectorul real al economiei va fi lipsit de resurse financiare de creditare.

Deputatul comunist Vladimir Ţurcan a confirmat acest fapt, menţionând că aceasta este o cale nevoită în legătură cu situaţia creată în ţară. El a spus că situaţia economică s-a înrăutăţit din cauza crizei mondiale, dar şi a faptului că Moldova „din decembrie se află în campanie electorală”.

Deputatul Vlad Filat a spus că în situaţia dată se impune crearea de urgenţă a structurilor de stat pentru a putea fi încheiat un acord de finanţare cu FMI, care îşi încheie anul financiar la 15 septembrie.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au menţionat că PCRM nu ar trebui să tergiverseze procesul de constituire a fracţiunii, ci ar trebui să se implice în dialog cu Alianţa pentru a alege şeful statului şi de a depăşi impasul politic şi economic.