Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.08.2009

Băsescu: Vă mulţumesc pentru că, prin dumneavoastră, Limba Română rămâne vie în Republica Moldova

Preşedintele României, Traian Băsescu, a adresat la 27 august, în numele său şi al cetăţenilor României, un mesaj cetăţenilor din Republica Moldova cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei şi Zilei Limbii Române.

Vă prezentăm, în continuare, textul mesajului:

„Dragi cetăţeni din Republica Moldova,

Mă adresez dumneavoastră cu prilejul sărbătorilor naţionale pe care le celebraţi în această perioadă pentru a vă adresa cele mai bune urări de sănătate, fericire, pace şi prosperitate.

Alături de cetăţenii români, doresc să vă mulţumesc pentru faptul că, prin dumneavoastră şi prin copiii dumneavoastră, Limba Română rămâne vie în Republica Moldova.

Doresc să mulţumesc tuturor celor care, vorbind româneşte, se identifică cu valorile poporului român, cu valorile europene şi cu speranţa unui viitor mai bun.

De asemenea, în aceste clipe de sărbătoare, permiteţi-mi să mulţumesc tuturor celor care continuă să înveţe, să scrie, să gândească şi să viseze în Limba Română!

Republica Moldova se află într-un moment de răscruce al istoriei sale. Este momentul în care aţi decis că viitorul Republicii Moldova este un stat modern, democratic care să răspundă aspiraţiilor dumneavoastră europene!

Doresc să vă asigur, şi pe această cale, de faptul că România va rămâne un susţinător constant al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Traian Băsescu,
Preşedintele României"

cuvinte-cheie: Basescu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus