Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.08.2009

PCRM a decis: Câte doi comunişti pentru fiecare partid din Alianţă

PCRM a decis: Câte doi comunişti pentru fiecare partid din Alianţă

Deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat pentru PRO TV că PCRM a delegat două persoane pentru discuţii cu fiecare partid în parte din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Tkaciuk susţine că PCRM nu a participat la întâlnirea cu membrii AIE deoarece această coaliţie nu există, iar liderii acesteia nu sunt în stare să partajeze princpalele funcţii din stat. “Ei nu au putut crea o structură organizaţională şi nu au putut ajunge la o viziune comună asupra politicii externe şi interne. Anume din acest motiv, PCRM nu a accepat invitaţia de la partenerul virtual”, a declarat Tkaciuk.
  
Deputatul a menţionat că PCRM nu renunţă la ideea creării coaliţiei de centru-stânga şi că vor ăncerca în grupuri de câte doi să îi convingă pe membrii Alianţei să accepte să dialogheze în mod separate cu PCRM. “Dacă lor li se pare că au creat totuşi o coaliţie şi că această coaliţie nu există disensiuni şi ei pledează de pe aceleaşi poziţii, atunci nimic nu îi va împedica să demonstreze această unitate separat”, a enunţat Tkaciuk.

Întrebat dacă PCRM optează pentru alegeri anticipate, Marc Tkaciuk a răspuns că “Partidul Comuniştilor nu se agaţă de putere, Partidul Comuniştilor este gata pentru opoziţie”.      

Tkaciuk nu a putut spune clar dacă PCRM este gata să acorde 8 voturi pentru alegerea şefului statului, “Nu ştiu… În privinţa aceasta va fi luată o decizie colectivă. Noi nu suntem un partid autoritar”.

cuvinte-cheie: PCRM | Tkaciuk

Comentarii (0)

 

Related news

Sus