Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.08.2009

PCRM declară că Alianţa pentru Integrare Europeană a suferit eşec

"Partidul Comuniştilor din Republica Moldova declară că încercarea celor patru partide politice, reprezentate în Parlamentul nou-ales, de a forma o aşa-numită coaliţie de guvernare „Alianţa pentru Integrare Europeană" a suferit eşec. Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal, Partidul Democrat şi Alianţa „Moldova Noastră", pe parcursul unei luni, aşa şi nu au reuşit să ajungă la o înţelegere reciproc acceptabilă nici în privinţa partajării funcţiilor, nici în privinţa organigramei structurii respective, nici în privinţa principiilor de bază ale politicii interne şi externe a Republicii Moldova", se arată în Declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Moldova, difuzată marţi, 25 august.

Potrivit declaraţiei, PCRM consideră imposibilă purtarea unui dialog cu o structură politică, care există doar în imaginaţia unor mijloace de informare în masă. "În cadrul unui atare dialog nu poate exista nici obiect de discuţie, nici scop şi nici partener, care să pledeze de pe o poziţie comună", se arată în declaraţie.

În acelaşi timp, PCRM a declarat că "în scopul neadmiterii agravării crizei politice şi economice în Moldova", este gata să înceapă negocieri cu toate partidele şi cu reprezentanţii acestora, care au acces în Parlamentul nou-ales al Republicii Moldova. "Scopul acestor negocieri este constituirea în ţară a unei puteri executive şi a unei puteri legislative eficiente, care să se bazeze pe o majoritate parlamentară constructivă, capabilă să promoveze o politică socială activă şi reforme în vederea modernizării europene a ţării, să pledeze de pe poziţii active în reglementarea problemei transnistrene şi să păstreze statutul de neutralitate al Republicii Moldova. 

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova reiterează că doar calea unui dialog responsabil şi cointeresat poate duce la eliminarea pericolului unor noi alegeri anticipate şi la formarea unei puteri democratice în Republica Moldova, care să reflecte interesele de perspectivă ale tuturor cetăţenilor ţării noastre", se mai arată în declaraţia PCRM.

cuvinte-cheie: Alianţa | PCRM

Comentarii (0)

 

Related news

Sus