Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.08.2009

Medvedev: Consultările regulate dintre liderii Rusiei şi Moldovei sunt foarte importante

Medvedev: Consultările regulate dintre liderii Rusiei şi Moldovei sunt foarte importante

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a discutat vineri, la Soci, cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, despre probleme regionale şi depăşirea crizei economice.

"Indiferent de sezoanele politice, atât în Rusia, cât şi în Moldova, relaţiile noastre constituie un factor important care uneşte ţările noastre, ne ajută să depăşim criza, să soluţionăm diverse probleme. De aceea consultările regulate dintre liderii celor două ţări sunt foarte importante", a declarat preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev în debutul întrevederii.

Medvedev a menţionat că cei doi au avut recent o întâlnire la Moscova şi a spus că în prezent urmează să discute probleme economice, în special în ce priveşte soluţionarea crizei economice. "Din materialele informative observ că a avut loc o scădere în volumul tranzacțiilor economice dintre ţările noastre. Astfel, trebuie să decidem cum să hotărîm aceste probleme. De asemenea, vom discuta despre alte probleme, cum ar fi cele regionale", a spus Medvedev.

La rândul său, Voronin a spus că o temă aparte a convorbirilor va fi problema soluţionării diferendului transnistrean în format „5 plus 2". De asemenea, el a remarcat că, în cadrul summitului şefilor de stat din CSI din octombrie, care va avea loc la Chişinău, R. Moldova va transmite preşedinţia acestei organizaţii Federaţiei Ruse.

Aceasta este a treia întâlnire oficială a celor doi preşedinţi de la început de an.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus