Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-08-20/ucraina-ar-putea-anula-controlul-financiar-la-frontiera-pentru-cetatzenii-moldoveni-11547.html
Data: Aug 20, 2009 (19:30)

Ucraina ar putea anula controlul financiar la frontieră pentru cetăţenii moldoveni

Premierul Ucrainei Iulia Timoşenko a calificat drept absolut nejustificată includerea Republicii Moldova în lista ţărilor cu „risc migraţionist" şi aplicarea în privinţa cetăţenilor ei a unor măsuri atât de inechitabile şi discriminatorii. Joi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Moldovei Vladimir Voronin, şeful Guvernului Ucrainei şi-a exprimat intenţia de a anula aceste reguli de control pentru cetăţenii moldoveni, precum şi disponibilitatea de a înainta o propunere în acest sens deja în cadrul celei mai apropiate şedinţe a Cabinetului de Miniştri.

Potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei moldovene,.principalul subiect al discuţiei telefonice l-a constituit intenţia părţii ucrainene de a introduce, începînd cu 25 august curent, noi reguli de control pentru cetăţenii care sosesc în Ucraina. Precum se cunoaşte, aceste reguli care se extindeau, în particular, asupra cetăţenilor Moldovei, prevedeau prezentara obligatorie a asigurării financiare, pe perioada aflării în Ucraina. Vladimir Voronin a menţionat că măsurile în cauză ar complica în mod serios circulaţia cetăţenilor simpli, ar crea bariere birocratice şi corupţioniste serioase.