Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.08.2009

UE şi-a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini eforturile în vederea soluţionării problemei transnistrene

UE şi-a reconfirmat disponibilitatea de a sprijini eforturile în vederea soluţionării problemei transnistrene

Chestiuni legate de perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean au servit drept subiect al discuţiei care a avut loc astăzi în timpul unei întrevederi a Ministrului Reintegrării Vasilii Şova cu Reprezentantul Special al Uniunii Europene în Republica Moldova Kalman Mizsei.

Referindu-se în particular la înţelegerile convenite în cadrul consultărilor în formatul „5+2" care au avut loc recent la Viena, interlocutorii şi-au reiterat disponibilitatea de a participa la întîlnirea cu mediatorii şi observatorii, preconizată să se desfăşoare la sfîrşitul lunii septembrie curent la Chişinău. Scopul principal al consultărilor respective este de a ajunge la o înţelegere privind reluarea cît mai grabnică a negocierilor pe marginea procesului de reglementare a conflictului în cadrul formatului „5+2", precum şi continuarea promovării măsurilor de întărire a încrederii.

În acest context, diplomatul european a remarcat importanţa deosebită atribuită de Uniunea Europeană problemei transnistrene şi a reconfirmat disponibilitatea acesteia de a sprijini eforturile depuse în vederea soluţionării ei.

Potrivit Serviciuluil de presă al Ministerului Reintegrării, interlocutorii au ţinut să reitereze că o reglementare finală şi viabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie efectuată prin adoptarea unui statut special pentru Transnistria, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

 

cuvinte-cheie: reintegrare | Transnistria

Comentarii (0)

 

Related news

Sus