Trimite e-mail | Printeaza
Externe
19.08.2009

Cetăţenii români vor putea călători fără viză în Japonia de la 1 septembrie 2009

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Administraţiei şi Internelor informează persoanele interesate că Guvernul nipon, prin şeful misiunii diplomatice la Bucureşti, a comunicat decizia eliminării, începând cu data de 1 septembrie 2009, a obligativităţii vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în Japonia pentru turism sau vizită.

Astfel, în perioada 1 septembrie 2009 – 31 decembrie 2011, cetăţenii români, posesori ai unui paşaport valabil, pot rămâne pe teritoriul Japoniei, fără a avea nevoie de viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei intrări în ţară.

Acest regim nu se va aplica cetăţenilor care se deplasează în Japonia cu intenţia de a obţine un loc de muncă sau de a exercita o activitate lucrativă, pentru care rămâne în vigoare obligativitatea obţinerii vizei aferente înaintea deplasării.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care vor călători în Japonia şi pentru a asigura colaborarea directă cu autorităţile locale, Ministerul Administraţiei şi Internelor va trimite la Tokyo, începând cu data de 18 august 2009, un ataşat de afaceri interne.

Ministerul Afacerilor Externe face apel la cetăţenii români care se vor deplasa în Japonia să respecte cu stricteţe legislaţia şi reglementările locale, în special în ceea ce priveşte durata şederii, contribuind astfel, prin propriul lor comportament, la permanentizarea regimului de deplasare fără vize şi după anul 2011.

Sursa: MAE.ro

cuvinte-cheie: vize | Japonia

Comentarii (0)

 

Related news

Sus