Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.08.2009

Oleg Cristal: Există mai multe premise pentru convocarea anticipatelor

Analistul Oleg Cristal de la Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT consideră şi el că „riscul convocării unor alegeri anticipate, în 2010, este foarte  mare".

„Există mai multe premise pentru convocarea anticipatelor. Deocamdată, avem o poziţie total diferită a PCRM, pe de o parte, şi a celor patru partide care au creat Alianţa pentru Integrare Europeană, pe de altă parte, în ceea ce ţine de partajarea funcţiilor în stat.

Cât priveşte declaraţiile oarecum contradictorii ale lui Vladimir Ţurcan şi Mark Tkaciuk, ele ar putea avea două motive. Unu - dacă într-adevăr cei doi gândesc în mod diferit, înseamnă că ei exprimă poziţiile diferitor grupuri din PCRM, ceea ce demonstrează că în formaţiunea respectivă nu există o unanimitate de păreri. Doi - ar putea fi vorba de o tactică a PCRM. Unul dintre deputaţii comunişti spune că PCRM ar trebui să-i revină fie funcţia de Preşedinte, fie cea de premier sau preşedinte al Parlamentului, în timp ce celălalt susţine că PCRM ori va avea toată puterea, ori va trece în opoziţie. Deci, e vorba de un fel de şantaj la adresa Alianţei pentru Integrare Europeană -  sau ne daţi funcţia pe care ne-o dorim, sau trecem în opoziţie şi provocăm alegeri anticipate", a menţionat Oleg Cristal. (Imedia)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus