Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.08.2009

Cinci moldoveni au introdus ilegal în România utilaj stomatologic în valoare de 650 mii RON (154 mii euro)

Cinci moldoveni care au introdus ilegal în România aparatură stomatologică în valoare de 650 mii lei româneşti (circa 154 mii euro) au fost prinşi de poliţişti în timp ce încercau să vândă echipamentele la mai multe cabinete dentare din Braşov şi Săcele, informează Poliţia de Frontieră a României.

Cei cinci cetăţeni ai Republicii Moldova cumpărau apartură stomatologică de provenienţă ucraineană, pe care o transportau în bagaje şi o comercializau fără documente legale unor cabinele de profil din judeţul Braşov.

Poliţiştii de frontieră din Vaslui au depistat afacerea la sfârşitul lunii aprilie, iar pe 10 august, i-au prins în flagrant pe patru membri ai reţelei în timp ce încercau să vândă cu acte false aparatura de profil şi mai multe produse de uz stomatologic.

Totodată, pe 12 august, au fost fost făcute mai mai multe descinderi sub la o locuinţă din localitatea Moeciu de Jos, din judeţul Braşov,  unde erau depozitate mai multe colete, fară documente de provenienţă, ce conţineau: freze dentare, aliaj metal dentar şi aparatură stomatologică. Valoarea totală a bunurilor depistate, care fuseseră procurate de gruparea infracţională din Republica Moldova este de aproximativ 650 mii lei.

În  prezent, cei cinci cetăţeni din Moldova sunt cercetaţi de către procurorii DIICOT Biroul Teritorial Vaslui, pentru "contrabandă" şi "constituirea unui grup infracţional organizat".

cuvinte-cheie: contrabanda | stomatologic

Comentarii (0)

 

Related news

Sus