Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.08.2009

Moldovenii vor putea obţine la Kiev vize spaniole de lung sejur

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a informat că, începând cu data de 17 august 2009, cetăţenii Republicii Moldova vor putea solicita obţinerea vizelor naţionale spaniole de lung sejur (de tip D), inclusiv la Ambasada Regatului Spaniei la Kiev.

Această măsură va facilita cetăţenii Republicii Moldova în procesul de obţinere a vizelor de reşedinţă în scop de muncă, studii sau de întregire a familiei în Regatul Spaniei. Actele care se vor prezenta în acest sens la Ambasada Regatului Spaniei la Kiev, necesită să fie însoţite de traducerea oficială în limba spaniolă, precum şi apostilate.

Chestiunea eliberării vizelor spaniole de lung sejur pentru moldoveni de către Ambasada Spaniei la Kiev a fost examinată în cadrul consultărilor consulare la Madrid in mai 2009. Totodată, în cadrul consultărilor, diplomaţii spanioli i-au informat colegii moldoveni că, partea spaniolă a solicitat asistenţa unuia din statele UE care are misiune diplomatică cu sediul la Chişinău să recepţioneze solicitările de vize Schengen de scurt sejur (de tip C) de la cetăţenii moldoveni din numele Regatului Spaniei.

cuvinte-cheie: vize | Spania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus