Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.08.2009

Valeri Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau: "E prea devreme ca sa spunem cine va fi la guvernare si cine va fi in opozitie"

"Este un moment foarte delicat pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Unele momente poate nici sa nu fie spuse pana la capat. E o chestiune normala in politica. Rusia are o atitudine plina de respect fata de alegerea, pe care au facut-o cetatenii din Republica Moldova.

E prea devreme ca sa spunem cine va fi la guvernare si cine va fi in opozitie. Am realizat un ciclu de discutii cu toti liderii partidelor, care au acces in Parlament. Am discutat intr-un mod prietenos despre relatiile noastre. Acum reglementarea transnistreana se afla intr-un moment de pauza si nu e cazul sa speculam acest subiect", a declarat Valeri Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, citat de Unimedia. Declaratia a avut loc dupa intalnirea de miercuri cu liderii Partidului Liberal Dorin Chirtoaca si Mihai Ghimpu. Anterior, si alti lideri ai opozitiei, Vlad Filat si Serafim Urechean, s-au intalnit cu ambasadorul rus si au discutat despre politica interna si externa a Republicii Moldova.

"Am discutat despre problema transnistreana, viitoarea coalitie si relatiile cu Federatia Rusa. Ambasadorul si-a exprimat pozitia de a avea relatii prietenesti dintre Republica Moldova si Federatia Rusa. Am convenit sa avem intalniri constante. I-am relatat despre acele mituri false ale comunistilor precum ca liberalii sunt impotriva relatiilor de colaborare cu Federatia Rusa. E important sa fie relatii economice corecte. Intalnirea a durat aproape doua ore, deoarece a aparut un interes in cadrul discutiei. Ambasadorul a precizat ca a luat act de alegerea pe care au facut-o cetatenii Republicii Moldova. Ambele parti s-au aratat satisfacute de aceasta intalnire si sper sa trecem la o etapa mai progresiva intre relatiile dintre Republica Moldova si Federatia Rusa. Ambasadorul Kuzmin a precizat ca Federatia Rusa si-a exprimat disponibilitatea de a oferi un credit Republicii Moldova, nu personal lui Vladimir Voronin.", a declarat si Dorin Chirtoaca, vicepresedinte PL. (Ziua)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus