Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-07-30/moldova-opozitzia-are-majoritatea-parlamentara-dupa-numararea-a-959-din-voturi-11302.html
Data: Jul 30, 2009 (07:26)

Moldova: Opoziţia are majoritatea parlamentară după numărarea a 95,9% din voturi

Rezultatele preliminare oficiale comunicate joi dimineaţa de Comisia Electorală Centrală arată că după numărarea a 95,9% din voturi, cele trei partide liberale de opoziţie din Republica Moldova şi Partidul Democrat al lui Marian Lupu ar avea majoritatea necesară formării guvernului.


Partidul Democrat din Moldova (PDM), formaţiunea care de curând îl are ca preşedinte pe fostul lider comunist al Parlamentului, Marian Lupu, poate fi considerat adevăratul câştigător al acestui scrutin anticipat, întrucât, cu cele 12,5% din sufragii obţinute, poate juca rolul de arbitru şi poate decide raportul de forţe din viitorul Parlament, în funcţie de opţiunea de alianţă pe care o va avea.

Dacă Marian Lupu se va alia cu cele trei partide liberale, R. Moldova ar putea avea primul guvern necomunist după opt ani de hegemonie a partidului condus de preşedintele în exerciţiu al ţării, Vladimir Voronin, al cărui mandat în fruntea ţării a expirat la 7 iunie.

Sursa: Adevarul