Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.07.2009

"Situația politică din Moldova poate ajunge din nou în impas"

Opinia lui Aleksei Vlasov ( Centrul de la Moscova pentru Studierea Spaţiului Post-Sovietic) la postul de radio Europa Liberă-Libertatea

Directorul Centrului de la Moscova pentru Studierea Spaţiului Post-Sovietic, Aleksei Vlasov crede că alegerile de astăzi din Republica Moldova pot duce la un nou impas. Într-un comentariu pentru serviciul rusesc al postului de radio, Europa Liberă-Libertatea, Vlasov a spus că alegerile pot arăta cât de departe sunt capabile să meargă autorităţile comuniste, folosind pârghiile administrative, pentru a sfărâma unitatea opoziţiei şi a obţine din nou controlul asupra tuturor ramurilor puterii.

„În scurta perioadă de după alegerile precedente, Vladimir Voronin n-a reuşit să ajungă la vreo înţelegere cu nimeni din rândurile opoziţiei", spune Vlasov. El nu pune la îndoială victoria comuniştilor la alegerile de de astăzi, „dar întrebarea este dacă vor obţine numărul necesar de voturi pentru a nu se poticni din nou, ca data trecută". Aşa încât, „situaţia politică din Moldova poate ajunge din nou în impas". Dacă va fi aşa, la Chişinău se pot repeta evenimentele lunii aprilie. „Din sfera politicului, conflictul trece în sfera protestelor de masă", crede politologul rus, Aleksei Vlasov, directorul Centrului de la Moscova pentru Studierea Spaţiului Post-Sovietic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus