Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-07-28/prostituatele-rom-ne-shi-moldovene-din-germania-au-ajuns-sa-lucreze-in-bordeluri-allinclusive-11224.html
Data: Jul 28, 2009 (21:51)

Prostituatele române şi moldovene din Germania au ajuns să lucreze în bordeluri "all-inclusive"

Prostituatele române şi moldovene din Germania au ajuns să lucreze în bordeluri "all-inclusive", unde, în schimbul unei taxe de intrare, clienţii pot face sex oricât şi cu oricâte femei, iar presa germană este scandalizată de o astfel de exploatare a femeilor.
 
Prestiogioase publicaţii germane precum ,,Die Zeit’’, ,,Die Wel’’, ,,Sueddeutsche Zeitung’’, ,,Focus’’ sau ,,Frankfurter Allgemeine Zeitung’’ scriu revoltate despre noua inovaţie din industria prostituţiei - bordelul "all-inclusive" sau bordelul "flat rate" (cu preţ fix), pe modelul restaurantelor all-you-can-eat.

Astfel, pentru 70 de euro, aceste bordeluri din preajma oraşului Stuttgart se promovează cu următorul slogan: "Sex cu toate femeile, cât timp doreşti, de câte ori vrei şi în orice mod". "Un astfel de slogan pare să sugereze că orice bărbat poate să ceară oricărei femei din acel bordel absolut tot ce doreşte - atât practici neobişnuite, precum şi sex fără prezervativ", comentează dezaprobator ,,Die Zeit’’, atrăgând apoi atenţia că astfel de sloganuri sunt determinate de criză.

În acest sfârşit de săptămână, poliţia a făcut o razie la un bordel din Fellbach, unde peste 50 de femei, majoritatea tinere române şi moldovene, îşi ofereau serviciile.
Publicitate
 
La momentul descinderii, la faţa locului se aflau 15 clienţi. Majoritatea femeilor nu vorbesc germană şi există suspiciunea că ar fi forţate să se prostitueze. Poliţia a confiscat sume mari de bani, iar autorităţile au decis să suspende activitatea bordelului. În ciuda acestei decizii, ziarele germane relatează că bordelul şi-a redeschis porţile.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, femeile erau ţinute în condiţii igienice şi de trai precare. Se pare că proprietarii bordelurilor nu plăteau nici un fel de asigurări sociale pentru angajatele lor şi că prostituatele străine nu aveau permis de muncă. Autorităţile au încercat încă din 10 iulie să închidă astfel de bordeluri.

O situaţie asemănătoare a fost descoperită şi în timpul unei razii la bordeluri din Heidelberg, Schönefeld şi Wuppertal, iar mai multe organizaţii bisericeşti şi de apărare a drepturilor omului au reacţionat, acuzând exploatarea fiinţelor umane şi violări ale drepturilor fundamentale. Pe numele proprietarilor bordelurilor au fost eliberate mandate de arestare, dar ancheta este încă în desfăşurare.
Ministrul Justiţiei din landul Baden-Württemberg, Ulrich Goll, a declarat că aceste afaceri sunt conduse de capi ai crimei organizate. "Dacă sloganul cu care îşi fac publicitate este real, atunci este o violare a demnităţii umane a prostituatelor care lucrează acolo", a mai spus Goll.

Pe de altă parte, asociaţiile prostituatelor "Dona Carmen" şi "Madonna" au protestat printr-o scrisoare deschisă faţă de închiderea bordelurilor respective. Potrivit acestora, nu se poate deduce dintr-un slogan care sunt condiţiile de lucru, iar reacţia autorităţilor a fost exagerată. În plus, în scrisoare se arată că este vorba, de fapt, despre discreditarea prostituţiei în sine. În plus, prostituatele se tem că ceea ce se întâmplă, de fapt, este o revenire asupra legii din 2002 care acorda mai multe drepturi prostituatelor.

Potrivit publicaţiilor germane, a existat şi o acţiune de strângere de semnături din partea angajatelor respectivelor bordeluri, care cereau ca localurile să rămână deschise. "Decidem singure cu cine, cât timp şi cum ne petrecem timpul cu clienţii noştri. Numai divertismentul din camera de distracţie este obligatoriu - dans, flirt, show şi conversaţie", se arată în textul prin care prostituatele doreau să strângă semnături. "Bineînţeles că din aceste rânduri nu se pot deduce grija zilei de mâine a fiecărei femei şi teama de a rămâne fără o sursă de venit", comentează ,,Die Zeit’’.

Pe de altă parte, reprezentantele asociaţiilor de prostituate susţin că fiecare femeie hotărăşte singură ce cale vrea să urmeze. "Numeroase est-europence s-au decis exact pentru acest tip de muncă, chiar dacă aveau studiile liceale încheiate şi perspective de angajare în alte domenii. Fiecare femeie are motive diferite, trebuie doar să privim cu mai mare atenţie", a declarat purtătorul de cuvânt al uniunii "Madonna".

 

Sursa: Cotidianul.ro