Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.07.2009

CEC cheamă mass media, concurenţii electorali şi cetăţenii să nu facă agitaţie electorală în ziua alegerilor

Comisia Electorală Centrală atenţionează opinia publică că, potrivit art. 47 alin.(14) din Codul electoral, în ziua alegerilor şi cea precedentă ei nu se admite nici un fel de agitaţie electorală.
 
Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali, cetăţeni se sancţionează conform legislaţiei în vigoare.

În această ordinte de idei, CEC a îndemnat toţi funcţionarii electorali, concurenţii electorali, observatorii naţionali şi internaţionali, mass-media să se ghideze pe parcursul zilei de 29 iulie 2009 – ziua alegerilor Parlamentului Republicii Moldova numai de legislaţia în vigoare. Orice acţiune, observaţie sau declaraţie trebuie să fie bazată pe fapte reale care pot fi probate.

Totodată, CEC a atenţionat că ziua de miercuri, 29 iulie 2009, ziua alegerilor Parlamentului din 29 iulie 2009 a fost declarată zi liberă şi că angajatorii trebuie să ceeze condiţiile necesare pentru ca toţi alegătorii, la 29 iulie curent, să-şi poată exercita liber dreptul constituţional de a alege
 
Comisia Electorală Centrală a menţionat că a primit mai multe semnale de la persoane angajate în câmpul muncii precum că unii angajatori refuză să le ofere această zi liberă sau chiar le limitează posibilitatea de a participa la vot.
 
Comisia subliniază că orice tentativă de a îngrădi accesul la urnele de vot se pedepseşte conform legislaţiei  în vigoare.

cuvinte-cheie: CEC | agitatie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus