Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.07.2009

Denunţ fals

Vizavi de adresarea anonimă, parvenită la Procuratură de la un pretins grup de angajaţi ai Companiei „Union Fenosa" despre existenţa unor scheme frauduloase de utilizare a resurselor bugetare pentru achitarea consumului energiei electrice a conducerii statului, serviciul de presă al Procuraturii informează.

În rezultatul investigaţiilor efectuate de procurori s-a stabilit că, toate achitările menţionate sunt efectuate de miniştri, alţi înalţi demnitari, în conformitate cu principiile generale de achitare a facturilor şi nu există nici un fel de acorduri sau alte acte care ar prevede sau permite asemenea acţiuni.

Prin urmare, în cadrul verificării conformităţii conţinutului scrisorii anonime, nu a fost stabilită utilizarea de către funcţionari a resurselor bugetare sau nebugetare dar publice în scopul achitării energiei consumate sau a altor servicii comunale.

Actualmente, procurorii întreprind măsuri de identificare a autorilor scrisorii anonime şi stabilirii scopului care i-a determinat să întocmească şi difuzeze denunţuri false, care, de altfel, constituie o infracţiune cu caracter penal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus