Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-07-23/excolaboratori-mai-implicatzi-intro-grupare-criminala-a-falsificatorilor-de-valuta-11173.html
Data: Jul 23, 2009 (09:17)

Ex-colaboratori MAI implicaţi într-o grupare criminală a falsificatorilor de valută

Pe teritoriul R. Moldova au fost puşi în circulaţie 2 mil. USD falşi. Valentin Rimschii, presupus lider al grupării criminale, specializate în falsificarea banilor, a fost reţinut, pe 21 iulie. Potrivit poliţiei, printre membrii grupării criminale se numără şi foşti angajaţi ai MAI.

Vladimir Botnari, comisarul general al Comisariatului General de Poliţie Chişinău, a declarat pentru presă că, în Ucraina, a fost identificată o tipografie care confecţiona valută falsă în depozitul căreia se aflau 20 mil. USD falşi. Banii urmau să fie puşi în circulaţie atât în R. Moldova, cât şi în alte state din spaţiul CSI. Reţeaua criminală schimba 100 USD falşi pe 10 USD valabili», a afirmat Botnari.

În acest sens, comisarul general a subliniat că, în anul 2005, Rimschii a fost condamnat pentru falsificare de bani la privaţiune de libertate pe un termen de 7 ani şi 6 luni. „A fost eliberat înainte de termen. Acesta şi-a continuat activitatea criminală, formând o grupare mai mare», a conchis Vladimir Botnari. Potrivit comisarului, investigaţiile operative continuă. (Ziarul de Garda)