Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2009

Aproape 65.000 buletine de vot pentru ambasadele şi consulatele Republicii Moldova

Aproape 65.000 buletine de vot pentru ambasadele şi consulatele Republicii Moldova

CEC anunţă şi că moldovenii fără buletin de identitate pot obţine gratis forma provizorie F9

Pentru alegătorii de peste hotare vor fi puse la dispozitie 64941 de buletine de vot, cu 1850 de unitati mai mult decat la alegerile din 5 aprilie, in pofida ingrijorarilor exprimate de concurenti electorali ca moldovenii aflati peste hotare vor fi in imposibilitate de a merge la votare in mijlocul saptaminii.

Iata cum explica secretarul Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan marirea numarului de buletine tiparite: "Daca noi ne limitam doar la numarul care sunt luati la evidenta consulara plus 5 % riscam sa cream conditii imposibile ca cetatenii de peste hotare sa voteze pe motiv ca nu le ajung buletinele de vot. Sunt de acord ca la alegerile anterioare au participat 16800 dar asta nu inseamna ca de data aceasta vor participa fix atatia."

Datele scrutinului din 5 aprilie arata ca din totalul de peste 63 de mii de buletine de vot solicitate pentru sectiile de votare de pe linga ambasade si consulate, a fost folosita doar a patra parte.

La sedinţa Comisiei Electorale Centrale s-a anunţat că birourile de evidenta si documentare a populatiei de pe intreg teritoriul Moldovei sunt obligate sa elibereze pe gratis forma provizorie F9 pentru cetatenii care nu dispun de buletin de identitate. Acest act provizoriu poate fi solicitat chiar si in ziua alegerilor pana la ora 8 seara. (Europa Libera)

cuvinte-cheie: Moldova | CEC | alegeri | parlamentare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus