Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.07.2009

Testează-ţi Votul! pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, a fost relansat

Ca urmare a dizolvãrii Parlamentului Republicii Moldova, şi organizãrii de alegeri parlamentare anticipate, Fundaþia MRC, cu sprijinul financiar al German Marshall Fund - Black Sea Trust, şi în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie Participativă "ADEPT", a relansat pe data de 19 iulie 2009 aplicaţia online Testează-ţi Votul! pe pagina de internet www.testvot.eu .

Alegătorii indecişi din Republica Moldova primesc acum o mînă de ajutor pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 Iulie 2009.

Testează-ţi Votul! cuprinde un chestionar cu 24 de întrebări. Orice persoană care accesează pagina de internet www.testvot.eu poate să răspundă la chestionar, precizînd gradul de acord sau dezacord cu cele 24 de afirmaţii. La final, utilizatorul va primi gratuit o analiză grafică şi textuală detaliată care indică gradul de apropiere a principalelor partide faţă de opţiunile alegătorului.

Proiectul este disponibil atît în limba română cît şi în limba rusă, oferind alegătorilor oportunitatea de a reflecta asupra unor probleme importante ale societăţii, şi de a căuta mai multe informaţii despre aceste teme şi atitudinile partidelor. Proiectul nu încearcă să influenţeze votul cetăţenilor, ci este un mijloc de a afla mai mult despre cei care candidează.

Proiectul îi ajută pe alegători să identifice partidele cele mai apropiate faţă de viziunea lor din punct de vedere programatic pe probleme din domeniile economic, politic şi social. În acest fel, alegătorii vor putea să obţinã mai uşor informaţii din programele electorale ale partidelor astfel încît să voteze informat.

Fundaţia MRC este un think tank fondat în 2003, fără apartenenţă sau afiliere ideologică şi politică, al cărui scop este dezvoltarea cercetării de calitate în domeniul ştiinţelor politice şi dezvoltarea calităţii democraţiei din Europa Centrală şi de Est.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus