Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-07-16/intrevedere-vladimir-voronin-petros-efthymiou-11095.html
Data: Jul 16, 2009 (21:11)

Întrevedere Vladimir Voronin - Petros Efthymiou

Potrivi unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău, Vladimir Voronin l-a primit pe Petros Efthymiou, Şeful Delegaţiei AP a OSCE pentru monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Petros Efthymiou a subliniat interesul sporit manifestat atît în cadrul OSCE, cît şi CE, UE, alte structuri europene şi regionale faţă de scrutinul parlamentar din Republica Moldova. Oficialul european a menţionat că alegerile din 29 iulie trebuie să ofere o soluţie pentru criza politică din Republica Moldova, ceea ce implică asigurarea unei foarte bune desfăşurări a alegerilor anticipate.

În acest sens, Vladimir Voronin şi Petros Efthymiou au fost unanimi în ideea privind necesitatea eliminării oricăror suspiciuni legate de caracterul liber şi democratic al alegerilor din 29 iulie. Vorbitorii s-au referit, în particular, la imperativul asigurării corectitudinii listelor electorale, precum şi al asigurării activităţii nestingherite a mijloacelor de informare în masă independente şi publice.

Vladimir Voronin a reafirmat şi cu acest prilej intenţia conducerii ţării de a face tot posibilul pentru desfăşurarea unui proces electoral transparent şi democratic şi interesul pentru realizarea, urmare a scrutinului parlamentar, a unui consens naţional. Preşedintele a menţionat că, în calitatea sa de lider al PCRM, a lansat recent propuneri de consolidare a forţelor politice după alegerile din 29 iulie. Iniţiativele în cauză, axate pe cinci direcţii de bază, au fost avansate în scopul atingerii coeziunii tuturor forţelor politice din ţară în numele dezvoltării şi modernizării continui a Republicii Moldova.


La întrevedere a fost de asemenea prezent Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Philip N. Remler.