Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2009

Vladimir Voronin va participa la cursa de cai de la Moscova pentru cupa preşedinterlui Rusiei

În locul cummi-tul şefilor de stat din CSI, va avea loc o cursă de cai, titrează miercuri, 15 iulie cotidianul rus „Vedomosti". „Astfel, contextul politic al summit-ului se reduce la zero, deoarece la Moscova vor veni doar cei interesaţi de cursele de cai", a declarat pentru „Vedomosti" surse din cadrul administraţiei prezidenţiale ruse.

Din cei 11 lideri ai ţărilor CSI la Moscova nu vor veni toţi: până marţi, 14 iulie, prezenţa la cursa de cai a fost confirmată de către liderii Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Tadjikistanului şi Moldovei.Toate aceste ţări, cu excepţia Tadjikistanului, vor participa la cursa de cai cu cai proprii. La eveniment vor mai participa liderii Abhaziei şi Osetiei de Sud, independenţa cărora a fost recunoscută doar de Rusia şi Nicaragua.

În cadrul evenimentului at putea avea loc întrevederea dintre preşedinţii Armniei şi Azerbaidjanului, care în prezenţa preşdintelui rus ar putea discuta problema reglementării conflictului din Hagorno-Karabah.

Totodată, este cert că preşedinţiei Ucrainei şi Turkmenistanului nu vor veni la Moscova la 18 iulie. „Partea rusă nu este gata să desfăşoare o întreveere bilaterală dintre cei doi preşedinţi. În legătură cu aceasta, participarea preşedintelui Victor Iuşcenko la cursele de cai nu este oportună", a declarat pentru „Vedomosti"  un reprezentant al ambasadei Ucrainei la Moscova.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele turkmen, acestea nu poate sosi la Moscova din cauza unei probleme de sănătate a unei rude.

cuvinte-cheie: CSI | cursa de cai

Comentarii (0)

 

Related news

Sus