Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2009

Traian Basescu: Unirea dintre Romania si R. Moldova este posibila, daca si cetatenii o vor dori

Unirea dintre Romania si Republica Moldova se poate realiza doar atunci cand cetatenii ambelor tari vor dori acest lucru, a fost raspunsul presedintelui Traian Basescu la intrebarea adresata, miercuri, de o tanara romanca stabilita in Republica Ceha, transmite Agerpres. Aceasta l-a intrebat pe seful statului daca romanii se vor putea uni, din nou, ''intr-un suflu'', asa cum a fost candva.

''Daca discutam de Unire vreodata, iar eu nu am fariseismul de a nu pronunta acest cuvant, va pot spune ca punctul meu de vedere este ca acest lucru se poate intampla doar atunci cand cetatenii ambelor tari vor dori acest lucru'', a afirmat Basescu.

Totodata, seful statului a mentionat ca Romania nu si-a propus sa introduca in peisajul european elemente care sa stimuleze nerespectarea frontierelor de stat asa cum au fost stabilite ele dupa al Doilea Razboi Mondial.

''In schimb, avem sansa UE. De aceea, tot efortul nostru de a muta Republica Moldova, din punct de vedere al perspectivei europene, in grupul tarilor din Balcanii de Vest, pentru ca, o data intrata in UE, circulatia, drepturile intre cetatenii Romaniei si cei ai Republicii Moldova se uniformizeaza, suntem in aceeasi familie'', a mai spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, miercuri, la ambasada Romaniei in Praga, cu reprezentantii comunitatii de romani din Republica Ceha.

Sursa: Ziua Online

 

cuvinte-cheie: Basescu | unire

Comentarii (0)

 

Related news

Sus