Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-07-15/traian-basescu-avocatul-moldovenilor-la-ue-11075.html
Data: Jul 15, 2009 (19:10)

Traian Băsescu, avocatul moldovenilor la UE

Preşedintele român, aflat la Praga, i-a cerut omologul său ceh, Vaclav Klaus, să sprijine introducerea Republicii Moldova în pachetul Balcanilor de Vest, deşi Cehia a fost una dintre ţările care au trimis Moldova în Parteneriatul Estic, un instrument mai puţin avantajos.
  
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns miercuri la Praga, după o aterizare destul de agitată a aeronavei prezidenţiale, pentru o vizită de stat de două zile în Republica Cehă, la invitaţia omologului său, Vaclav Klaus. Băsescu este însoţit de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, şi de ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu.

Cel mai arzător subiect abordat de preşedintele Băsescu şi Vaclav Klaus a fost situaţia Republicii Moldova. "I-am făcut o prezentare (preşedintelui ceh - n.red.) completă a situaţiei din Republica Moldova cum o vedem noi la Bucureşti, dar şi a relaţiilor bilaterale cu Moldova şi l-am informat că indiferent care sunt relaţiile de moment dintre Bucureşti şi Chişinău, România rămâne un sprijin fără rezerve al avansului Republicii Moldova către Uniunea Europeană", a declarat preşedintele român în conferinţa de presă comună cu omologul său ceh.

"L-am rugat pe domnul preşedinte să aibă în vedere sprijinirea demersului includerii Republicii Moldova în pachetul Balcanilor de Vest în privinţa integrării", a continuat Băsescu.

Sursa: Cotidianul