Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2009-07-14/un-helicopter-al-unei-companii-moldoveneshti-a-fost-dobor-t-de-o-racheta-in-afganistan-11036.html
Data: Jul 14, 2009 (17:21)

Un helicopter al unei companii moldoveneşti a fost doborât de o rachetă în Afganistan

Potrivit informaţiei operative, parvenite în adresa autorităţilor aviaţiei civile ale Moldovei, în dimineaţa zilei de 14 iulie, în jurul orei 8.00 (ora locală) de către o rachetă a fost doborît în Afganistan helicopterul MI-26 cu numărul de înmatriculare ER-MCV operat de către compania aeriană moldovenească „Pecotox-Air".

La bordul helicopterului se aflau 6 membri ai echipajului, cetăţeni ai Ucrainei. Potrivit datelor operative sunt persoane decedate, informaţia se concretizează.

Helicopterul efectua o misiune umanitară sub egida Forţelor Unite din Afganistan.

În conformitate cu prevederile Anexei 13 a Convenţiei privind aviaţia civilă internaţională, investigaţiile pe marginea accidentului vor fi efectuate de către autorităţile statului pe teritoriul căruia acesta s-a produs.

În prezent, ASAC a iniţat negocieri cu autorităţile aeronautice din Afganistan pentru participarea reprezentanţilor Moldovei la efectuarea investigaţiei pe marginea acestui caz.

Detalii privind condiţiile în care s-a produs accidentul vor fi prezentate după finalizarea investigaţiei.