Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.07.2009

Partidul Național Liberal şi Mişcarea Acţiunea Europeană au anunţat că se retrag din cursa electorală

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Tahoma; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:204; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1627421319 -2147483648 8 0 66047 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; mso-outline-level:1; font-size:24.0pt; font-family:"Times New Roman";} span.zoomme {mso-style-name:zoomme;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:2.0cm 42.5pt 2.0cm 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Partidul National-Liberal din Moldova se va retrage din cursa electorală pentru alegerile anticipate. Preşedintele acestei formaţiuni politice Vitalia Pavlicenco a declarat pentru postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, că PNL îşi va îndemna susţinătorii să voteze pentru Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa Moldova Noastră.

Pe de altă parte, Vitalia Pavlicenco a declarat pentru Jurnal TV că cei din PNL, de la bun început, au avut în vedere retragerea, dar s-au conformat Legii cu privire la partidele politice care prevede lichidarea formaţiunilor ce n-au participat la două scrutine parlamentare consecutive. În plus, spune Pavlicenco, campania electorală este singura posibilitate de a avea acces la televiziunea publică, pentru a face cunoscută platforma partidului.

PNL nu a foat înregistrat în calitate de concurrent electoral şi nu a participat la alegerile din 5 aprilie.

Mişcarea Acţiunea Europeană, de asemenea, a declarat că se va retrage din cursa electorală, chemîndu-şi suporterii să voteze pe 29 iulie pentru una din principalele trei formaţiuni liberale din opoziţie. Liderul mişcării, Anatol Petrencu a spus că înainte de a se retrage formaţiunea sa va participa la toate dezbaterile electorale televizate pentru a face campanie împotriva Partidului Comuniştilor. „Am luat această decizie pentru a nu dispersa voturile partidelor de opoziţie”, a mai spus Petrencu.

La scrutinul din 5 aprilie, MAE a obţinut 1,01% din voturi.

De notat că din cursa electorală pentru alegerile din 5 aprilie s-a mai retras si Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova, care a fost înregistrat în calitate de concurent electoral şi pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.

cuvinte-cheie: alegeri | retragere

Comentarii (0)

 

Related news

Sus