Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.07.2009

Terry Davis: Televiziunea de stat din Moldova are mult de învăţat despre ce înseamnă jurnalismul responsabil

Terry Davis: Televiziunea de stat din Moldova are mult de învăţat despre ce înseamnă jurnalismul responsabil

Secretarul general al Consiliului Europei Terry Davis a declarat vineri, 10 iulie, că este foarte îngrijorat de acuzaţiile făcute la televiziunea de stat din Moldova că persoane care lucrează pentru Consiliul Europei au participat la tulburările ce au avut loc în Moldova după alegerile din aprilie.

“Aceste acuzaţii au fost făcute fără să se prezinte vreo dovadă care să le susţină, şi fără să se ofere Consiliului Europei sau persoanelor vizate ocazia să răspundă la ele. Televiziunea de stat din Moldova, adaugă secretarul general al Consiliul Europei Tery Davis, are mult de învăţat despre ce înseamnă jurnalismul responsabil.

Dacă Televiziunea de stat din Moldova ar fi contactat Consiliul Europei înainte de a face aceste acuzaţii, continuă Terry Davis, ar fi aflat că au trecut şapte săptămâni de când am scris guvernului moldovean cerîndu-i să explice de ce unuia dintre experţii noştri nu i se permite să se întoarcă în Moldova, deşi are o viză valabilă. Dacă ar fi întrebat, televiziunii de stat din Moldova i s-ar fi spus de asemenea că încă aştept un răspuns la scrisoarea mea”, se spune în declaraţia oficială a secretarului general al Consiliului Europei, Terry Davis.

cuvinte-cheie: Consiliul Europei | Davis

Comentarii (0)

 

Related news

Sus