Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2009

Diaconescu: Moldova trebuie să respecte normele pentru organizarea unor alegeri corecte

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat joi, in timpul unei conferinte de presa, ca solicita Chisinaului sa renunte la regimul de vize impus cetatenilor romani si sa respecte normele si standardele pentru organizarea unui proces electoral corect, pe 29 iulie, transmite Agerpres.

Cristian Diaconescu nu a dorit sa comenteze efectele pe care le-ar putea avea recentele afirmatii ale presedintelui Traian Basescu, potrivit carora opozitia ar trebui sa castige in R. Moldova. "Din punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Externe, reiteram solicitarea adresata, de altfel, si prin concluziile Consiliului pentru Afaceri Generale a Uniunii Europene, ca Republica Moldova sa revina in ceea ce priveste introducerea unilaterala si abuziva a vizelor privind cetatenii unui stat european, cetatenii romani", a spus ministrul Cristian Diaconescu.

De asemenea, el a subliniat ca autoritatile de la Chisinau trebuie sa respecte cerintele privind organizarea unor alegeri corecte. "In al doilea rand, R. Moldova trebuie sa respecte toate normele si standardele in ceea ce priveste organizarea unui proces electoral corect, echitabil si care sa asigure posibilitatea tuturor candidatilor si partidelor politice de a se exprima si a-si sustine mesajele si platforma politica", a adaugat ministrul.

Intrebat daca Romania s-a consultat cu Moscova dupa evenimentele din 7 aprilie din R. Moldova, Diaconescu a evitat un raspuns direct, dar a dat asigurari ca tara noastra s-a consultat cu toate capitalele lumii. "Romania s-a consultat in plan bilateral cu toate capitalele statelor interesate de stabilitatea si securitatea in sud-estul Europei si la granita de est a UE. In mod evident subiectul acestor discutii nu face obiectul unei comunicari publice in acest sens", a spus Cristian Diaconescu.

Sursa: Ziua

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus